Ontdekkingsreis

Ontdekkingsreis

20 jaar geleden kwam ik in aanraking met pilates. Meteen had ik de smaak te pakken. Wel duurde het een paar lessen voordat ik kon geloven dat je een cirkel met een gestrekt been in de lucht vanuit je heup kon draaien zonder alle kanten op te wiebelen. Maar het lukte, en vrij snel ook. In rap tempo werd mijn lichaam sterker en mijn liefde voor pilates groeide en groeide.

Performance

Performance

Pilates heeft mij als musicalperformer ook vooruit geholpen. Zowel mijn dans (kracht en souplesse) als mijn zang (adem en uithoudingsvermogen) profiteren van deze methode.

Opleiding

Opleiding

Mijn interesse groeide en zo kwam het dat ik zelf in opleiding ging om trainer te worden. Intussen ben ik gecertificeerd Klassiek Pilates docent (AALO, Mat Level 1, 2 & 3, Personal Training & Anatomie & Magic Circle).

Pilates studio

Pilates studio

Nadat ik in diverse studio’s les had gegeven, opende ik in 2019 mijn eigen studio (Else Pilates) en gaf ik voornamelijk les in de Klassieke Pilates methode. Tegenwoordig ben ik helemaal fan van Joseph (Joe) Pilates, een autoriteit in pilates zoals het van origine bedoeld is. Zo is ook Pro Pilates ontstaan. Mijn lesstijl; ik ben een bevlogen trainer met bakken enthousiasme en een speelse inslag.

The Art of Pilates

The Art of Pilates

In 2021 ben ik gestart met ‘The Pilates Art Education’ van Javier Velazquez. Deze wereldwijd unieke opleiding omvat de gehele originele Joseph Pilates methode met alle pilates apparatuur en oefeningen. En dat is nogal wat; o.a. The Reformer, The Cadillac, The Wunda Chair, The Table, The Guillotine, The Spine Corrector en natuurlijk The Mat. Het is geweldig om hier mee bezig te zijn. Ik voel me als een kind in de snoepwinkel. Joseph Pilates heeft een enorm scala aan oefeningen voortgebracht met zijn methode. Veel mensen kennen enkel de mat-oefeningen. Dit is slechts 10% van het totale aanbod.

Schatkamer

Schatkamer

Deze opleiding heeft mij de geweldige mogelijkheden van pilates laten zien. Ik ontdekte daar een schatkamer aan origineel werk. Dit werk biedt zoveel meer dan alle stromingen die na hem zijn ontstaan. Dit inspireerde mij enorm en ik gooide het roer om. In het najaar van 2023 besloot ik dat het tijd was voor een volgende stap met mijn studio; ik startte Pro Pilates. Kort samengevat: meer Pro, meer Joe en meer Flow.

Met veel plezier en enthousiasme geef ik trainingen, studeer en beoefen ik deze fantastische Joe-methodiek. Mijn lichaam heeft er veel baat bij en bij alle deelnemers zie ik ook geweldige resultaten.

Heerlijk om te performen, zowel tijdens pilates als on stage!

Mijn dank gaat uit naar mijn inspiratiebronnen: Javier Velazquez, Mariska Barnard en Eva Hasselbach – bedankt voor jullie schatten!

Enthousiast? ~ boek een sessie!

Enthousiast? ~ boek een sessie!